Mitől működnek a viccek

A meghökkenéstől, a csattanótól! Nem azt kapod, amire vártál, hanem valami mulatságosat, valamit, amit képtelen vagy megállni nevetés nélkül.
Mitől működik a hahota jóga?
A Hahota Jóga maga is egy “vicc”, telis-tele apró poénokkal, amit nem csak a viccmesélő (a klubvezető), hanem te magad is, a saját kreativitásoddal tudsz még kacagtatóbbá tenni. Nem monoton gyakorlatozás, hanem igenis kellemes vidámkodás a mi klubfoglalkozásunk.
A lényeg, ne kívülállóként, idegenként figyeld! Éld át szabadon, teljes valóddal! Engedd el magad! Engedd, hogy a benned élő játékos kisgyerek kibújjon belőled!
Itt nem fog senki megítélni, hogy komoly felnőttként játékos tudsz lenni. Sőt, a többiek veled fognak örülni. Ne legyél olyan, mintha hashajtót kaptál volna:
– Tudsz nevetni? – Ja, tudok, csak nem merek…
Persze a hashajtóról azért lebeszéllek.
Ismersz idegen nyelveket?
– Na, ez most hogy jön ide? – kérdezheted.
Hát egyet használni fogunk. A halandzsa nyelvét. Láttál már kisgyerekeket halandzsázni. Lehet, hogy beszélni még nem tud, de furcsa szavakat képes kiadni, gügyögni, bugyogni és képes vele megnevettetni a többieket, persze Ő is vidáman kacarászik tőle.

Nevető baba

A nyelvekről jut eszembe:
Ismered a viccet a két rendőrről, akiktől egy külföldi igyekszik útbaigazítást kérni?

– Do you speak English?
A rendőrök rázzák a fejüket.
– Sprechen sie Deutsche?
A rendőrök összenéznek, de semmi.
– Parlez vous Francais?
A rendőrök megvonják a vállukat.
– Parle Italiano?
Semmi értelmes reakció. Ez így folytatódik tovább, az idegen még vagy tíz nyelven próbálkozik, de mivel nem megy semmire, beül az autójába, bevágja az ajtót és odébbáll.
– Te Józsi, nem kéne már valamilyen idegen nyelvet megtanulnunk? – kérdezi az egyik rendőr.
– Minek, ez tizennégy nyelvet tudott, azt mire ment vele?

A Hahota Jóga Klubban egy nagy közös nyelvet tanulunk, jobban mondva elevenítünk fel. A mosoly és a nevetés nyelvét, ami bárhol a világon jó útlevél az emberi szívekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük