Mire jó a Hahota Jóga?

A stressz, a pénz hajszolása, a megélhetéssel járó gondok, a munkahely elvesztésének lehetősége, a másoknak megfelelni akarás, mind-mind rányomja bélyegét a mai ember életére, ami többnyire szervezetünk védekező képességének hanyatlásához, energia blokkok kialakulásához és a legkülönbözőbb betegségek létrejöttéhez vezet.
Már korábbi cikkeimben kitértem a nevetésnek az emberi szervezet működésére kifejtett jótékony hatására. Az is szóba került, hogy a Hahota Jóga nem a viccmesélés helyszíne, sokkal inkább a spontán, mesterségesen kiváltott nevetés lehetősége. Előnye, hogy az öngerjesztett nevetés könnyen átalakul valódi, őszinte, természetes kacagássá, főleg, ha azt társaságban művelik.

Aki megpróbál minden ok nélkül másokkal együtt nevetni, annak föloldódnak a gátlásai, és szabadon áradhat lelke mélyéből a jókedvű nevetés, éppen ezt az áttörést tudjuk elérni a Hahota Jóga Klubban.
Előnyt jelent számunkra, hogy a humorérzék fejleszthető. Sok-sok nevetéssel rátalálunk a humorérzékünkre, ezáltal a világ dolgaihoz való hozzáállásunk pozitívan változik. Ez teszi lehetővé, hogy az életünkben előforduló ilyen-olyan, olykor kimondottan kellemetlen helyzetekhez is vidámabban, lezserebben viszonyuljunk. Ezáltal a problémamegoldó képességünk is fejlődik. Pozitív hozzáállással könnyebben birkózunk meg a nehézségeinkkel.
„Gyárilag” mindannyian rendelkezünk egyfajta naiv optimizmussal, bizalommal a világunk iránt. A kisgyerek , ahogy már többször is szó esett róla, képes akár napi 300-400 alkalommal is nevetni. Azt is tudjuk, hogy nem a humorérzéke fakasztja kacajra, mert a gyermekek alaptermészete az örömközpontúság.
Növekedése, fejlődése során egyre több hatás éri a környezetéből, a szülők, a pedagógusok megtanítják viselkedni és a tradícióknak köszönhetően (a ráerőltetett komolyság, az önkontroll kényszere, a felelősségérzet terhe, a félelem és a bizonytalanság, mind közre játszik) eleinte megfogyatkozik, s végül szinte elvész a nevetési kedve.
A humorérzék fejlesztéséhez nélkülözhetetlen, hogy a szüleink, környezetünk és a társadalom elvárásai miatt kialakult gátlásokat levetkőzzük, és a már kialakult mentális blokkokat föloldjuk, melyek meggátolják, hogy életünket örömben, boldogságban és vidáman éljük.
A megfigyelések szerint, amint eltűnnek ezek a gátak, nevetési készségünk magától kibontakozik, és a humorérzékünk újra szabadon szárnyal.
A Hahota Jóga foglalkozásokon való részvételek alkalmával, a résztvevők tapasztalatai alapján, először javul az általános közérzet és szinte az élet minden területén megnövekszik a tolerancia mások iránt és növekszik a testi és a mentális terhelhetőség, csökken a stressz és az általa okozott egészségügyi problémák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük