Nem csak dr. Bubó szerint…

A nevetés kapcsán agyunk több területe is aktiválódik, így többek között bekapcsolódik tudatos elménk, hogy megértsük a vicc poénját. Bekapcsol a mozgásért felelős agyterület és működésbe hozza a nevetéssel kapcsolatos izmokat. Az érzelmekért felelős agyterületek is aktiválódnak, ami kiváltja a jó érzést.

Orvosi kutatások szerint a pozitív gondolatok következtében az agyalapi mirigyből egy, a simaizmok összehúzódását kiváltó hormon, az oxytocin szabadul fel. Ugyanez a hormon segíti az édesanyákat szülésnél, ez okozza a méhösszehúzódásokat. Nevetés közben azonban elsősorban a rekeszizom és a hasfal izmai feszülnek meg és ernyednek el. Ezek a mozgások úgymond egy belső masszázst nyújtanak belső szerveinknek, amely javítja azok jobb vérellátását, egészségesebb működését.

Kutatók szerint, a depressziós, rosszkedvű, stresszes körülmények között élő emberek körében sokkal gyakoribb a szívroham és agyvérzés. A nevetés sok mindenben segíthet. A nevetés által kiváltott endorfin termelés jelentősen képes csökkenteni a fájdalmakat. A Titok című könyvben olvashatunk olyan esetről is, amikor sok nevetéssel, vidámsággal és pozitív hozzáállással a rákot is le tudta győzni valaki.

427209842_640A nevetés tanulható, sőt spontán módon is kiváltható. A nevető embernek egy idő után a gondolkodásmódja is megváltozik, pozitívabbá válik. Bár azt mondják, általában a normálisnál kicsit teltebb emberek többnyire igen jó kedélyűek, azért érdemes a nevetésről azt is tudni, hogy jelentős mennyiségű kalóriát éget el, fogyókúrának sem rossz. A recept: “Minden étkezés előtt és után, és az étkezések között jelentős mennyiségű, gyakran ismételt nevetést ajánlok.” (dr. Bubó)

Ha szeretnél javítani mostani életeden, közérzeteden, gyere el a Hahota Klubba, és egyre jobban fogod érezni magad. További részletekért iratkozz fel hírlevelemre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük