A humorérzék a nevetéssel fejleszthető!

…és nem csak a humorérzék. Ha reggel jókedvűen ébredsz és sikerül a kellemes hangulatot megőrizned, sokkal könnyebben viszonyulsz az élet dolgaihoz. Sokkal valószínűbb, hogy több kedves emberrel találkozol, és jóval kevésbé fogsz figyelni az élet negatív oldalára. Az emberek gyakran kezdik úgy a napjukat, hogy a fürdőszobában méregetik magukat:
– Hogy nézek ki, vajon milyennek látnak az emberek?
– Most keltem fel és máris nyúzott vagyok…
– Hogy néznek ki ezek a szarkalábak, vagy ez a karika, vagy táska a szemem alatt.
Ezek a gondolatok pedig meghatározhatják a nap további részét.
Vajon hogyan indul egy olyan reggel, amikor a nyári vakációra, egy nevezetes és várhatóan kellemes családi ünnepre készülsz, vagy egy jó bulira a barátokkal? Biztos, hogy a gondolataid és kedved máshogy alakul. A lelkedben egy megelőlegezett hála, egy benned bujkáló kedves huncutság határozza meg a napodat.
Mi lenne, ha minden napodat egy induló nagy kalandnak gondolnád? Ha már reggel úgy ébrednél, hogy hálás lennél az elkövetkező kellemes napért? Ha elhatároznád, hogy úton-útfélen mosolygós, kedves emberekkel fogsz találkozni, akiket Te is megajándékozol egy kedves mosollyal, néhány keresetlen jó szóval, biztatással, dicsérettel?
Kezdd rögtön magaddal! Nézz szembe a tükörben azzal a reád visszatekintő kedves emberrel és mondd neki:
– Szeretlek, mert szép vagy, okos vagy, intelligens és egyedi. Nincs még egy hozzád fogható ember a világon. Különleges vagy, és képes vagy megbirkózni minden reád háruló feladattal. A többiek is észreveszik benned ezeket a jó tulajdonságokat, és Ők is kedvelnek Téged.
Azután húzd ki magad, mosolyogj egyet a tükörképedre és mondd: Ez így van!
Ezután hajlított könyökkel, először tenyérrel lefelé – Ho-ho -, majd tenyérrel felfelé – Ha-ha – a testeddel párhuzamosan lengesd a kezed egyre gyorsuló ritmusban míg egy kellemes nevetés ki nem tör belőled. Ismételd meg ezt háromszor.
Grimaszolj egy kicsit a tükörnek, hogy a mimikai izmaid jól megmozgasd. Ha mulatságosnak találod, nyugodtan nevesd el magad.
Ezután két kezed ujjaival lágyan kopogtasd végig a fejtetődet és fejed hátulsó részét, majd simítsd meg tenyereddel arcodat és hajadat, fejedet.
Kicsit gyúrd át a füleidet, ez majdnem olyan, mintha a tested végig masszíroznád, mert a fülön az egész testünk le van képezve és minden testrészünk akupresszúrás és akupunktúrás pontja megtalálható itt. Ezt úgy csináld, hogy a jobb kezed középső és mutatóujjával támaszd meg kívülről a jobboldali fülkagylód, és a hüvelykujjaddal úgymond lágyan
morzsolgatva masszírozd át felülről a fülcimpádig és vissza. Ezzel egy időben ugyanezt tedd a bal kezeddel és a bal füleddel.
A gyakorlatok után pedig csináld végig a szokásos rutint, a tisztálkodást, reggelit, stb. csak most vidámabban, jobb kedvvel.
Kérlek, figyeld meg, hogyan változik a világ körülötted. Ha észreveszed a változást, kérlek oszd meg velem és én szívesen publikálom az élményeidet, ha úgy gondolod, hogy ezt jó lenne másokkal is megosztani. Ha van ötleted arra, hogy mivel lehetne még szebbé tenni az induló napot, majd a többit is, kérlek írd meg, hátha tudunk ezáltal másoknak is segíteni. Ne feledd, ha a Te hangulatod, életed javulni fog, a Téged körülvevő emberek is javukra fognak változni.

Nevetős, vidám napokat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük